Palvelut

Tarjoamme monipuoliset palvelut lemmikillesi. Perusterveydenhuolto on tärkeä osa lemmikin elämää ja siihen kuuluvat mm. rokotukset, terveystarkastukset, ihon, korvien ja kynsien hoito. Koulutetut hoitajamme auttavat ja neuvovat mielellään näihin liittyvissä kysymyksissä.

Alla on listattuna osa palveluistamme ja lisätietoa palveluihin liittyvistä erityispiirteistä.

Osaan palveluistamme pystyt varaamaan suoraan verkkoajanvarauksestamme
ja kaikkiin palveluihimme voitte varata ajan alla olevasta numerosta.

Porin Eläinlääkäripalvelu eläinten terveystarkastukset

Terveystarkastukset

Terveystarkastus on lemmikin kliinisen terveydentilan perustarkastus.
Eläinlääkärisi tarkistaa lemmikkisi silmät ja korvat, suun ja hampaat sekä purennan ja limakalvojen sävyn. Pinnalliset imusolmukkeet tunnustellaan ja käydään läpi navan alue ja nisät. Vatsaontelon elimet tunnustellaan vatsanseinän läpi ja ulkoiset sukuelimet tarkistetaan. Myös karvapeite ja iho käydään läpi ja häntä tunnustellaan. Lisäksi arvioidaan luuston ja lihaksiston kunto sekä lemmikin ravitsemustila (kuntoluokka). Sydän- ja hengitysäänet kuunnellaan.

Jos terveystarkastuksessa havaitaan poikkeavuuksia saattaa eläinlääkärisi nähdä tarpeelliseksi ottaa erilaisia kokeita tai määrätä jatkotutkimuksia/-toimenpiteitä.

Verinäytteet

Ennen näytteenottoa eläimen tulisi olla ravinnotta 12 tuntia, vettä voi juoda normaalisti. Mikäli eläimellä on seurantaa vaativa lääkitys, saat tarkemmat ohjeet ajanvarauksen yhteydessä.

Virtsanäytteet

Näytteet tulisi ottaa mielellään aamuvirtsasta suoraan puhtaaseen astiaan, näytettä tulisi olla noin 0,5 dl verran. Näyte tulee toimittaa klinikalle mahdollisimman nopeasti, kuitenkin 2 tunnin sisällä näytteenotosta. Jos näytteeseen on joutunut vettä, lunta, roskia tai se on jäätynyt, sitä ei kannata tuoda tutkittavaksi. Virtsanäytteitä otamme vastaan ma-to.

Rokotukset

Rokotus on kissoille, koirille ja kaneille annettava pistos, jolla aikaansaadaan eläimelle immuniteetti eli suoja tiettyjä yleisiä tai vaarallisimpia virus- tai bakteerikantoja vastaan.

Rokotuksen yhteydessä lemmikille tehdään aina myös terveystarkastus. Suositeltavaa on rokottaa vain täysin terveet eläimet. Jos lemmikilläsi on johonkin sairauteen viittaavia oireita, mainitsethan siitä eläinlääkärillesi ennen rokotusta.

Porin Eläinlääkäripalvelu rokotukset

Hammas­toimenpiteet

Hammashoidossa eläimelle tehdään hammastarkastus, jolla selvitetään hampaiden, ikenien, leukaluiden ja koko suun alueen mahdolliset sairauteen viittaavat löydökset. Tällaisia löydöksiä voivat olla mm hampaan kiinnityskudoksen tulehdus (parodontiitti), ientulehdus, hampaan syöpymävauriot, hammasmurtumat ja suun alueen uudismuodostuma (tulehdukselliset uudismuodostumat ja kasvaimet).

Pehmytkudos­kirurgia

Teemme monipuolisesti pehmytkudoskirurgiaa, kuten kastraatiot, sterilisaatiot, piilokivesleikkaukset, sektiot, märkäkohdun poisto, virtsakivien kirurgiset poistot, tyräleikkaukset (napa- ja nivustyrät), kasvainkirurgiaa ym.

Porin Eläinlääkäripalvelu Kirurgia

Ultraääni­tutkimukset

Teemme laajalti vatsaontelon elinten ultraäänitutkimuksia sekä mm. ultraäänitiineystarkastukset. Tiineystarkastuskäynnin yhteydessä voidaan myös antaa tiineysajan herpesrokotukset

Röntgentutkimukset

Tavallisia röntgentutkimuksia ovat esimerkiksi luuston viralliset terveystutkimukset, ontumien syiden selvittely, sydämen vajaatoimintaan liittyvät tutkimukset, rintaontelon sairauksien tutkiminen, suoliston vierasesinetutkimukset ja tiineysröntgentutkimus syntyvien pentujen lukumäärän toteamiseksi. Potilaat rauhoitetaan aina virallisiin terveystutkimuksiin ja yleensä myös ontumatutkimukseen liittyviin röntgentutkimuksiin.

Iho- ja sisätaudit

Tutkimme ja hoidamme laajasti iho- ja sisätautipotilaita. Tutkimuksissa apunamme on mm ultraääni ja oma hyvin varusteltu laboratorio sekä tarvittaessa laadukkaat ulkopuoliset laboratoriot kuten Movet, Idexx, Patovet, Laboklin ym.

Päiväsairaala

Päiväsairaalapotilaat ovat yleensä vakavaoireisesti sairastuneita akuuttipotilaita ja kroonisesti sairaita lemmikkejä, joiden sairauteen liittyy akuutti oireiden paheneminen. Päiväsairaalapotilaat pyritään ottamaan sisälle heti työpäivän alkaessa ja kotiuttamaan juuri ennen sulkemisaikaa. Usein päivän aikana eläimelle tehdään tutkimuksia, kuten kuvantamisia (röntgen, ultraääni) ja näytteenottoja (kuten veri- ja virtsanäytteet) sekä annetaan tarvittavia lääkityksiä ja lisähappea tarpeen mukaan. Päiväsairaala-nimityksen mukaisesti potilaat kotiutetaan yöksi omiin koteihinsa ja tarvittaessa hoitoa ja tutkimuksia voidaan jatkaa seuraavana päivänä.

Porin Eläinlääkäripalvelu Eutanasia

Eutanasia

Kun on koittanut aika hyvästellä vanha rakas lemmikki, on Viimeisen käynnin aika. Eutanasia tarjoaa arvokkaan, rauhallisen ja kivuttoman tavan eläimelle nukkua pois läheisten ihmisten läsnä ollessa. Toisinaan myös vakavan sairauden tai loukkaantumisen seurauksena eutanasia voi olla armeliain teko eläimen hyväksi.

Erikoisruokavaliot

Klinikallamme on saatavilla monien sairauksien hoitoon tarkoitetut erikoisruokavaliot niin koirille kuin kissoille. Hyllyistämme löytyvät hyväksi havaitut, valikoidut tuotesarjat Royal Caninin, Virbacin ja Hill’s:n valikoimista. Tarvittaessa saamme tilattua ruokia asiakkaan toiveiden mukaan.

Erikoisruokavalioita käytetään mm. munuais-, virtsatie-, maksa-, nivel- ja sydänsairauksien tukihoitona sekä painonhallinnassa. Valikoimassamme on myös kattava valikoima erilaisia allergiaruokia ruoka-aineallergikoille ja atoopikoille. Monista ruokavalioista on tarjolla sekä kuiva- että kostea ruokavaihtoehto. Hoitajamme auttavat mielellään kaikissa ruokintaan liittyvissä kysymyksissä ja tuotteilla on voimassa makutakuu.

Tutustu uusiin
toimitiloihimme