Pieneläinklinikka

Porin Eläinlääkäripalvelu aloitti toimintansa helmikuussa 2007. Nykyiset tilamme ovat jo kolmannet Porin Askokylässä. Keväällä 2021 muutimme täysin remontoituihin, valoisiin ja avariin tiloihimme osoitteessa Herralahdenraitti 1.
Eläinlääkäreiden Pauliina Marttilan ja Ella Kankaanpään lisäksi klinikalla työskenteli aluksi kaksi pieneläinhoitajaa. Vuodesta 2011 joukkoomme on kuulunut kolmantena eläinlääkärinä Tessa Stenroos. Lääkäreiden työn mahdollistavat nykyään viisi pieneläinhoitajaa ja klinikkaeläinhoitajaopiskelija. Vastaavana pieneläinhoitajana toimii Minna Sairanen.

Toimenpide­huoneet

Viisi tilavaa toimenpidehuonetta potilaiden sujuvaa vastaanottoa varten

Jokaisella eläinlääkärillämme on oma tutkimushuoneensa, joissa potilaat otetaan vastaan. Tutkimushuoneet ovat valoisat ja tilavat. Saavuttaaksemme mahdollisimman rauhallisen ilmapiirin asiakaskohtaamisissa, olemme panostaneet hyvään äänieritykseen eri huonetilojen välillä. Toimenpidehuoneista on käynti klinikan varsinaisiin operatiivisiin tiloihin.

Odotustilat

Suuri odotustila mahdollistaa turvavälit käynneillä – niin omistajille kuin itse lemmikeillekin

Suuri odotusaulamme rakentuu kahteen erilliseen tilaan. Penkein varusteltuun odotustilaamme, sekä lounge-alueeseen, josta löydät istuinryhmiä sekä vesipisteen. 

Suuressa tilassa pääset odottamaan lemmikkisi vastaanottoaikaa rauhassa, etäällä muista eläimistä. 

Lounge-alueelta löydät vesipisteen, lemmikkien juoma-astioita sekä koirien ja kissojen makupaloja. Jos odotusaika venyy tuloksia odottaessa, tai saavut ajoissa noutamaan lemmikkiäsi heräämöstä, voit odotella lehtiä lukien lounge-alueella.

Naapuristamme löydät myös viihtyisän kahvilan, jossa pidempikin odotus menee mukavasti.

Valmistelutilat

Valmistelutila on klinikan sydän ja risteyskohta.

Voidaankin sanoa, että kaikki tiet vievät valmisteluun. Potilaan valmistelu on olennainen osa sen hoitoketjua klinikalla; täällä päivittäin kanyloidaan lukuisia koiria ja kissoja, nesteytetään, lääkitään ja ajetaan karvoja. Leikkauspotilaiden toimenpiteeseen valmistelun lisäksi voidaan Valmistelussa tehdä lukuisia pieniä toimenpiteitä kuten anaalirauhasten huuhteluja, vaurioituneen kynnen poistoja, haavojen puhdistuksia, varvasvammojen teippauksia ja näytteiden ottoja.

Leikkaus­toimenpiteet

Moderni leikkaussali ja tarkoin huollettu laitteisto tarjoavat hyvät puitteet monenlaisille toimenpiteille

Klinikallamme on hyvin varusteltu leikkaussali, jossa teemme monipuolista pehmytkudoskirurgiaa. Koemme sydämen asiaksemme hyvän potilasturvallisuuden klinikallamme ja sen saavuttamiseksi suoritamme kaikki leikkaustoimenpiteet eläinlääkärin ja koulutetun klinikkahoitajan työpareina, huolehdimme nukutuslaitteistojen päivittäisestä tarkastuksesta sekä säännöllisistä huolloista, teemme välinehuollon ammattitaidolla, ylläpidämme tilojemme hyvää siisteyttä ja noudatamme hyvää aseptiikkaa työskentelytavoissamme.

Hammas­toimenpiteet

Klinikallamme on hyvin varusteltu hammastoimenpidehuone.

Hyvän potilasturvallisuuden saavuttamiseksi teemme kaikki hammastoimenpiteet eläinlääkärin ja koulutetun klinikkahoitajan työpareina, huolehdimme tilojen siisteydestä, aseptisista toimintatavoista sekä laitteiden ja välineiden puhtaudesta ja säännöllisestä huollosta.
Olemme jo pitkään tehneet koirien ja kissojen hampaiston röntgentutkimuksia ja kirurgisia hampaiden poistoja. Teemme aina hammastoimenpiteet koirille ja kissoille yleisanestesiassa ja intuboituna, mikä tarkoittaa, että eläin hengittää nukutusaineen kaasuna intubaatioputken kautta; tämä on suositeltavin ja turvallisin tapa tehdä hammas- ja suutoimenpiteitä.
Teemme koirien maitokulmahampaiden poistot kirurgisina ja tutkimukseen kuuluu ennen ja jälkeen toimenpiteen otettavat hammasröntgenkuvat; näin varmistamme, että maitokulmahammas tulee juurineen kokonaan poistetuksi.

Laboratorio

Hyvin varusteltu laboratorio mahdollistaa laajan palveluvalikoiman

Laboratoriomme on käytössä lähes kaikkien palvelujemme yhteydessä, oli kyseessä esimerkiksi lemmikin terveystarkastus, tai ihotautiin liittyvät tutkimukset.

Tutkimuksissa apunamme on mm.  oma hyvin varusteltu laboratorio sekä tarvittaessa laadukkaat ulkopuoliset laboratoriot kuten Movet, Idexx, Patovet, Laboklin ym.

Laboratorion kyljessä on myös yksi klinikkamme tärkeimmistä keskuksista – välinehuolto.

Röntgenkuvaus ja ultraääni

Röntgen- ja ultraäänitoimenpiteille on varattu omat rauhalliset tilansa.

Toimenpidehuoneiden läheisyydestä löytyy omat tilansa röntgen- sekä ultraäänitoimenpiteille. 

Heräämöt

Omat rauhalliset heräämöt suuremmille ja pienemmille lemmikeille

Portaattomasti säädettävässä valaistuksessa, äänieristetyssä ja lattialämmitteisessä heräämössä lemmikkisi kokee rauhallisen heräämisen ja toipumisen nukutuksesta. Koirille on varattu oma viisipaikkainen heräämönsä, kissat ja kanit heräilevät omassa kuusipaikkaisessa tilassaan. Molemmat heräämöhuoneet on varustettu ikkunalla, josta on hyvä tarkkailla eläimen heräilyä ilman turhaa häirintää. Heräämöt sijaitsevat leikkaussalin ja hammastoimenpidehuoneen välittömässä läheisyydessä. Klinikalla hoidettavat päiväsairaalapotilaat viettävät myös aikaansa heräämöissä tutkimusten lomassa.

Ruokamyynti

Laaja valikoima erikoisruokavalioiden tuotteita sekä tarvikkeita

Klinikallamme on saatavilla monien sairauksien hoitoon tarkoitetut erikoisruokavaliot niin koirille kuin kissoille. Hyllyistämme löytyvät hyväksi havaitut, valikoidut tuotesarjat Royal Caninin, Virbacin ja Hill’s:n valikoimista. Tarvittaessa saamme tilattua ruokia asiakkaan toiveiden mukaan.

Tutustu
palveluihimme