Eutanasia-käynnin kulku

Kun on koittanut aika hyvästellä vanha rakas lemmikki, on Viimeisen käynnin aika. Eutanasia tarjoaa arvokkaan, rauhallisen ja kivuttoman tavan eläimelle nukkua pois läheisten ihmisten läsnä ollessa. Toisinaan myös vakavan sairauden tai loukkaantumisen seurauksena eutanasia voi olla armeliain teko eläimen hyväksi.

Pyrimme luomaan mahdollisimman rauhallisen ilmapiirin käynnille, ja usein pystymmekin ohjaamaan asiakkaat vastaanoton ilmoittautumisesta suoraan omaan toimenpidehuoneeseen odottamaan. Huone on hyvin äänieristetty klinikan muulta hälinältä, ja jokaiselle käynnille on varattu tavallista pidempi aikaväli. Näin pyrimme luomaan hetkestä mahdollisimman henkilökohtaisen ja levollisen. 

Lemmikin tulessa viimeiselle käynnille annamme sille esilääkkeen eli rauhoitusaineen pistoksena lihakseen. Noin 10 minuutin kuluessa eläin nukahtaa. Nukkuvalle eläimelle laitamme suonikanyylin, jonka kautta eläimelle annetaan nopeasti vaikuttava, eutanasiassa käytetty nukutusaine.
Omistaja voi olla mukana toimenpiteessä alusta loppuun saakka, mutta halutessaan omistaja voi myös lähteä, kun eläin on nukahtanut.

Lemmikki on mahdollista toimittaa suoraan klinikaltamme pieneläintuhkaamoon. Valittavissa on joko eläimen yksilötuhkaus tai yhteistuhkaus. Yksilötuhkauksen ollessa kyseessä omistaja saa lemmikkinsä tuhkan takaisin valitsemassaan uurnavaihtoehdossa noin kahden viikon kuluessa. Yhteistuhkauksessa lemmikki tuhkataan samassa erässä jonkin toisen eläimen kanssa, eikä tuhka palaudu takaisin omistajalle.

Porin Eläinlääkäripalvelu toimii yhteistyössä seuraavien pieneläintuhkaamojen kanssa:

Pieneläintuhkaamo Aarnituuli
www.aarnituuli.fi
Harjulan pieneläintuhkaamo
www.harjulanpet.fi

Porin pieneläinhautausmaa yhdistys ry:n ylläpitämälle Porin pieneläinhautausmaalle voidaan lemmikki myös toimittaa haudattavaksi meidän kauttamme.

Porin Eläinlääkäripalvelu Eutanasia